Klipper/logger Zeemeeuw

De Zeemeeuw, een fantastisch schip
met stijl

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Vaak heb je toch nog even een vraag.. misschien zit je vraag hier wel bij.. Mocht het niet zo zijn, mail of bel gerust!

Vaart het schip ook uit als het stormt?

 Alleen bij extreem slecht weer varen we niet uit. Dit heeft te maken met de verzekeringsvoorwaarden. Tot windkracht 7 kunnen schepen wel veilig uitvaren. Het komt echter zelden voor dat een schip blijft liggen. De wind is zelden tot bijna nooit de hele dag kracht 7 of harder.

Moeten we helpen bij het zeilen?

Zeilen op de Zeemeeuw worden met de hand bediend, zonder hulp van de gasten krijgen wij de zeilen niet omhoog. Tijdens het zeilen wordt ook een beroep op de gasten gedaan bij het maken van de manoeuvres. Natuurlijk is dat niet de hele dag .. het zijn bepaalde momenten van de reis.

Wat is geschikte kleding voor aan boord?

U kunt het beste met alle weersomstandigheden rekening houden. Lekker luchtig voor de warme dagen.. maar Nederland zou Nederland niet zijn.. wanneer er geen regen zou zijn. .dus ook regenkleding en zeilpak is aan te raden. Laarzen of stevige schoenen is een aanrader. (wij worden blijer wanneer de schoenen die u draagt, geen zwarte strepen achter laten)

Zijn de bedden opgemaakt en zijn er handdoeken?

Alle bedden zijn voorzien van een matras met hoeslaken en een kussen met kussenslopen. Al het overige linnengoed kunt u zelf meenemen of huren via ons. Een dekbed huurt u voor €16,- per periode. Een handdoekset kost €7,-

Mogen huisdieren mee aan boord?

Helaas niet…..

Hoe voorkom ik zeeziekte?

Eigenlijk heeft bijna niemand heeft last van zeeziekte op de Waddenzee. Dat komt doordat we altijd tussen de zandbanken doorvaren. Hierop breken eventuele hoge golven en ontstaat er een rustige zee. Mocht u onverhoopt toch zeeziek worden, blijf dan bovendeks en concentreer u op de horizon. In de meeste gevallen voelt u zich dan snel weer beter.Reistabletten die cyclizine bevatten helpen goed.

Hoe lang duurt de tocht naar Terschelling?

De lengte van de vaartocht is afhankelijk van het weer, de windrichting en het getij. Meestal duurt de oversteek tussen de vier en zes uur. Indien u op een bepaald tijdstip aan wilt komen, dan kan natuurlijk altijd de motor gestart worden.

 Kunnen we koken aan boord?

De Zeemeeuw beschikt over compleet uitgeruste keuken. Een professioneel fornuis, en twee koel/vriescombinatie’s en een complete keukeninventaris maken het mogelijk om zelf te koken. Het is ook mogelijk om het eten te laten verzorgen door onze cateraar. Neem voor meer informatie contact op met ons.

 Is het mogelijk om van tevoren de vaarroute te bepalen?

Natuurlijk kunt u altijd uw voorkeur voor een vaarroute en de eindbestemming altijd met ons bespreken. Alleen is de zeilroute is echter nooit helemaal vooruit te plannen. Het getij, de weersomstandigheden en bij voorbeeld de stremming van een haven maken het soms noodzakelijk om een alternatieve route te kiezen.

 Is er parkeergelegenheid in Harlingen?

 Nabij het schip is er een mogelijkheid voor lang betaald parkeren. Buiten de stad is er nog mogelijkheid voor vrij parkeren

Zijn er ook individuele zeilreizen?

Bij de Zeemeeuw hebben wij ook diverse mogelijkheden voor mensen die alleen of bijvoorbeeld samen met hun partner willen zeilen. U zeilt de tocht dan samen met andere gasten die zich individueel inschrijven. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons.

Is een zeiltocht veilig voor baby’s en kinderen?

De Zeemeeuw heeft een hoge zeeverschansing en voldoet aan alle veiligheidseisen. wij houden natuurlijk rekening met het feit dat er kinderen of baby’s aan boord zijn. Als er kinderen meekomen, geef dan even het gewicht door aan ons. Wij zorgen er dan voor dat de juiste zwemvesten aan boord aanwezig zijn.

 Kan ik met mijn rolstoel aan boord?

De historische klassieke  bouw maakt dit niet mogelijk. De meeste mindervalide gasten kunnen echter zonder probleem deelnemen aan een zeiltocht.

 

 Op Zeemeeuw is een passagier met rolstoel in principe  altijd welkom. Bel ons eerst even voor de mogelijkheden! Tel 

 

Ik heb toch nog een klein vraagje!

Ik weet niet wat ik moet koken...

Hebben jullie een leuk recept voor 30 personen? Ja dat hebben we! Een hele map vol! Maar ook een paar leuke idee├źn op de site! http://www.zeemeeuwreizen.nl/ideeen-kookboek/

Specialiteiten

Meer arrangementen